Visit hemse - Sudrets portal



× Hem Almanacka Företag Gotlandsguider
Platsguide Avståndsguide Om Visit Hemse

Det bästa jag såg 2006


Magiska Gotland - Othem - Nära - Karta

Gotland, Det bästa jag såg 2006 - foto: Bernt Enderborg

På Slite marknad den 26 augusti såg jag det jag tyckte bäst om med hela 2006. GEAB hade anordnat en sån där grunka då ungarna härmar andra artister, jag kommer inte ihåg vad det heter. När jag gick där och kollade på folk, pryttlar, politiker och annat sånt, som finns överallt, så hörde jag plötsligt Ebba Gröns 800 grader.

När jag kom fram såg jag flickan i rökmolnen som framförde låten. Två grusar som säkert käkar spik stod där fint som i kyrkan och lyssnade.


Uppe på torget fanns det politiker, föreningar och annat, som kan prata i det oändliga om vad bra grejer de har för avsikt att göra. Ingen av dem var och lyssnade på dig, förstås, men jag la märke till att de hade jättefina kläder på sig, kanske ville de inte smutsa ner sig och gå och lyssna på dig. Politikerna sa förresten att de hade köpt kläderna av några snubbar som både hade vävt tyget och sytt kläderna.


Dessvärre fick jag ingen bättre bild av artisten än så här. Det får duga så. Jag tyckte att det var det bästa jag såg på Gotland 2006, en klipsk flicka som mimade Ebba Grön och höll upp en skylt så att folk skulle begripa bättre.

Vi tackar henne så fint vi kan med några bilder på Thåström. De är bara till dig:


Bilderna av Thåström tog jag då SIDA var nerförbi och skulle livrädda Östersjön genom att folk messade bidrag till dem.



Psst... Tjejen. Om du tycker att det var lite knäpp text ovan så tänk på Kejsarens nya kläder. Jag tyckte du var jättebra! Bravo!
/text och foto Bernt Enderborg

I närheten - fågelvägen