Visit hemse - Sudrets portal



× Hem Almanacka Företag Gotlandsguider
Platsguide Avståndsguide Om Visit Hemse

Saltgrönar torsk

Det märkliga namnet på detta recept beror på att fiskens snittytor blir grönt pärlemorskimrande efter kokning.

Skär helt enkelt en rensad torsk i bitar tvärs över ryggen och strö grovt salt på bitarna och låt det stå över natten. Dagen därpå sköljs dessa och kokas i friskt vatten.

Servera med kokt skalpotatis och vitsås. Eventuellt grov senap á part.

Recept från Värdshuset Björklunda, guteinfo.com tackar och bockar!

---
Det är roligt det där med fisk egentligen. När jag var liten åt vi så mycket fisk att det stod en upp i halsen - strömming, flundror och torsk i långa banor. Nu kan man som fin middag köpa en fyrkantig bit torsk med utvalda grönsaker lagda i kors till samma pris som en oxfilé. Är inte det konstigt?
/text Bernt Enderborg