Hemse - visithemse.nu

 
må 18ti 19on 20to 21fr 22lö 23sö 24
 

Linnévandring, Gotlands Botaniska Förening

Söndag 15 juli 2018, kl.10-13.

Exkursion med Gotlands Botaniska Förening.

Årets Linnévandring blir i markerna från Hoburgen till Rivet. Vi ser nog bl.a. kranssalvia, ulltistel och taggkörvel. Samling: Naturum, bredvid Vamlingbo kyrka.

Vamlingbo kl. 10. Ledare. Jörgen Petersson och Caroline Edelstam. Det kostar inget att gå med.

OBS! Efter exkursionen är vi på Naturum från ca kl. 13, dit du kan komma med växter för bestämning.

Välkommen!

----

Gotlands Botaniska Förening anordnar studiecirklar, exkursioner samt har träffar varannan måndag där medlemmar kan komma med botaniska frågor och för att få hjälp med artbestämning.

Vi håller studiecirklar i botanik och floristik och lärandet sker både inomhus och ute i fält. Mer information om våra studiecirklar och hur man anmäler sig kommer snart!

Föreningen anordnar flera exkursioner per år, varav de flesta är gratis för våra medlemmar. Årligen återkommande exkursioner är bland annat "De Vilda Blommornas Dag" som hålls under juni månad och där vi besöker spännande miljöer med vilda växter.
Den väldigt populära "Lilla orkidéresan" genomförs vanligtvis under juni-juli med några års mellanrum och då besöker vi olika lokaler för att se på flera olika arter av orkidéer som Gotland har så gott om.

Vid exkursioner träffas deltagare vid en bestämt plats och sedan rör vi oss tillsammans till förutbestämda lokaler för att med hjälp av exkursionsledaren se på vackra växter och fantastiska miljöer.

Hitta: vägbeskrivning
- Sök mer inom Flora.


Guteinfos arkiv

Läs artikeln. För mer info, sök Natur, blommor, aktivitet,

Mer om Vamlingbo

15 sön
jul 2018
Vecka 28
Dag 196

 
 

Här lämnar du evenemangstips.